Termékek Menü

Húsvéti kakaós cupcake

Szerző: Magyar Vivien
2017-04-14 17:43:36
 
 
Hozzávalók (12db):
 
60g kakaópor, 125 ml forrásban lévő víz, 65 ml tej, 1/2 tk vaníliaesszencia, 65g lágy vaj, 220g barna nádcukor, 65g növényi olaj, 2 tojás, 140g liszt, 1/2 tk szódabikarbóna
50g vaj, 3tk lemon curd, 150g porcukor
mini cukortojások
 
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kakaóport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és csomómentesre elkeverjük. Hozzákeverjük a tejet és a vaníliaesszenciát is és félretesszük.
 
A lágy vajat és a cukrot kézi mixerrel pár percig keverjük, majd kis adagonként hozzáadjuk az olajat is és összedolgozzuk. Egyesével keverjük el benne a tojásokat majd félretesszük. 
 
A szódabikarbónát elkeverjük a lisztben és a lisztet átszitáljuk. Egy harmadát hozzáadjuk a tojásos masszához és alaposan összedolgozzuk. Majd a második harmadot is hozzákeverjük és végül a maradék lisztet is. Jó alaposan elegyítjük. 
 
A muffinformát kibéleljük kapszlikkal és kb 3 mm helyet hagyva a tetején, megtöltjük a masszával. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült a közepe is, kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk még 10 percig. Aztán rácsra szedjük és további 10 percig hűlni hagyjuk.
 
A lemoncurdöt összekeverem a porcukorral és a lágy vajjal. Kis időre hűtőbe teszem h szilárduljon, majd mikor kihűlt a muffin, megkenem vele a tetejét és a cukortojásokkal díszítem.
 
(Delicious, 2012. aprilis pici módosításokkal)
 
 
 
 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: gasztro ünnepek
blog comments powered by Disqus