Termékek Menü

Egészséges gumicukor készítése

Szerző:Katuci
Egészséges gumicukor készítése

Melyik gyerek ne szeretné a gumicukrot? Íme egy egészséges verzió, amit velük együtt készíthetünk el. Közös vidám percek, egészséges gumicukor és gyermekeink örömtől ragyogó arca :)

Köszönjük Katucikonyha :) 

Nem rajongok érte, hogy a gyerekeim gumicukrot egyenek. Ezért inkább csak akkor veszek, ha találok

olyat, ami valódi gyümölcsléből készült, és nem színezék és „E”-k halmaza. Legutóbb amikor a

boltban nyaggattak vele, úgy döntöttem, hogy majd mi készítünk házilag, amúgy is van jópofa szilikon

formánk, amit tudunk hozzá használni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így aztán a mi cukorkánkba került 100%-os gyümölcslé (ez lehet egyébként püré is), egy kis méz

(cukrot is használhatunk, ha nem szereti a gyerek a méz erősebb ízét) és pektin. A pektin helyett

használhatunk porzselatint, de én kicsit idegenkedem tőle, valószínűleg a gyerekek sem szeretnék

annyira, ha tudnák, miből készül. Azt viszont tudni kell a pektinről, hogy az állaga kicsit lágyabb lesz,

mint a zselatiné. Inkább zselésebb, mint rágós. De a gyerekek nem reklamáltak miatta, annyira

ingatottak voltak a házi cukorkagyártás miatt.

Tipp: a már langyosra hűlt alaphoz keverhetünk akár vitamin vagy immunerősítő cseppeket is a

megfelelő arányban.

 

Hozzávalók (24 darabhoz)

2 dl gyümölcslé vagy –püré

4 evőkanál citruspektin vagy porzselatin

2-3 evőkanál méz vagy cukor

2 szilikonforma

 

A gyümölcslé nagyobb részét elkezdjük melegíteni egy kis fazékban. A kisebbik felében elkeverjük a

pektint/zselatint és a mézet. Folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a pektines levet.

Forráspontig melegítjük. Levesszük a lángról, picit hűlni hagyjuk, és a szilikonformákba adagoljuk.

Teljes szilárdulásig hűtőbe tesszük. Óvatosan leválasztjuk a formát róla, és már ehetik is a lurkók.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gasztro
blog comments powered by Disqus